Academie voor overheidsjuristen

Op de websites van de Academies voor Overheidsjuristen en Wetgeving kan je als jurist cursussen zoeken op het gebied van wetgeving. Afgestudeerde juristen kunnen op de website informatie vinden over de traineeopleiding tot overheidsjurist, en de academies zelf kunnen via het CRM de cursusinformatie gemakkelijk up-to-date houden.

2014-07/acjur_def.jpg 2014-08/avw_home.jpg 2014-08/avo_cursussen.jpg

De Academies voor Overheidsjuristen en Wetgeving geven cursussen en opleidingen voor juristen. Er moesten twee vrijwel identieke websites komen, met voor een groot deel overlappende content en er moest een koppeling gemaakt worden met het CRM Promptus. Daarbij was het belangrijk dat de opleidingen, die op de oude website moeilijk terug te vinden waren, een primaire plek op de websites kregen, wat moest leiden tot een verhoogde conversie: Beter vindbare opleidingen leidt tot een hoger aantal inschrijvingen.

Twee sites in één

In een omvangrijk wireframetraject hebben we alle pagina's op de website opnieuw geordend. Er zijn aparte hoofdstukken voor alle onderdelen gekomen, en per opleiding kan je doorklikken voor meer informatie. De docenten, cursussen en agenda-onderdelen die in het CRM ingevoerd worden, worden automatisch gesynchroniseerd met de website, en daar overzichtelijk weergegeven worden. De redactie kan deze feitelijke informatie eenvoudig aanvullen met een extra toelichting.

Voor de basis is Two Kings' lievelings CMS Bolt gebruikt. De twee sites maken gebruik van elk een eigen CMS maar delen bepaalde onderdelen zoals de beelden en de opleidingen. De redactie hoeft zo maar op één plek informatie aan te maken die op beide websites moet komen. Voor deze oplossing is gekozen om het qua bouw en beheersbaarheid zo eenvoudig mogelijk te houden.

De websites

Het uiteindelijke resultaat kan je bekijken op academievooroverheidsjuristen.nl en academievoorwetgeving.nl. De twee sites zijn in de basis hetzelfde maar maken gebruik van andere stylesheets voor de kleuren. Een praktische oplossing waar wij en de academies erg blij mee zijn.

Wat wij gedaan hebben:

Two Kings deed het functioneel ontwerp, de wireframefase, de vormgeving en de bouw van deze twee websites.

Dit project is opgeleverd in september 2013.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.academievooroverheidsjuristen.nl

Gerelateerde projecten