Expertisecentrum Literair Vertalen

Het Expertisecentrum Literair Vertalen is (liefkozend) een van "onze oudjes": een fijne klant waar we al jaren de website voor mogen doen; in samenwerking met de Taalunie. Nou was de website toe aan een flinke modernisering, en ook dat mochten we weer voor onze rekening nemen. We gingen voor Drupal 8 en een fris, nieuw, responsive webdesign op basis van de huisstijl!

2018-01/elv

Belangrijkste punt was het moderniseren en up-to-date krijgen van de website. Zowel in presentatie als in content. Het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) wilde graag een beter toegankelijke website waar de informatie eenvoudiger te vinden zou zijn: eenvoudig te vinden vertalers voor potentiële opdrachtgevers, en betere informatie in een kennisbank voor vertalers. De website zou het kloppend hart moeten worden dat deze twee verbindt!

In het voortraject stippelden we de plannen uit en brachten de onderdelen en informatiestructuur in kaart. Op basis daarvan gingen we aan het werk met de vormgeving. Het Vertalersbestand hadden we een aantal jaren geleden al gebouwd in Drupal 7: een door de vertalers zelf bij te houden database, met profielen en bijbehorende informatie. Dit was het uitgangspunt voor een upgrade en migratie naar Drupal 8. De rest van de website bouwden we 'er omheen' met een custom Drupal 8 theme. We hadden onder andere voor de herbouw van Tenderned.nl al met Drupal 8 gewerkt en die ervaring kwam goed van pas. Het ontwikkeltraject voor Drupal 8 websites is een stuk gestroomlijnder geworden en fijner bij te houden!

Het resultaat mag er -als we het zelf mogen zeggen- zijn en het ELV is zeer tevreden met deze eerste oplevering! We gaan in de nabije toekomst de nieuwe kennisbank tijdens doorontwikkeling bijschaven en nog beter doorzoekbaar maken. Kijk voor nu op www.literairvertalen.org

Wat wij gedaan hebben:

Inventarisatie wensen, voortraject ontwerp en sitestructuur, webdesign, front-end development, migratie, Drupal 8

Dit project is opgeleverd in december 2017.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.literairvertalen.org

Gerelateerde projecten