Notaris.nl

Alles wat je zou willen weten omtrent het werkgebied van de notarissen, kan je vinden op Notaris.nl. Ontwerper Jeroen Visser van vizi.nl was bezig met de voorbereiding voor de nieuwe site, en zocht nog een goede partij voor de implementatie. Zo werden wij gevraagd om de site in delen op de schop te nemen.

Notaris.nl Notaris.nl > De Notaris Notaris.nl > Ondernemen

Stapsgewijze aanpak

Samen met Jeroen en de KNB hebben we eerst een plan van aanpak gemaakt. De oude website bestond namelijk uit een aantal themasites, bijvoorbeeld 'erven en nalaten'of 'trouwen en samenwonen'. Vanwege de omvang hebben we de themasites één voor één opgepakt.

Het deel 'Samen Verder', over trouwen en samenwonen, werd als eerste vernieuwd. Jeroen maakte samen met het team van de KNB het functioneel ontwerp en bouwde een prototype. Two Kings zorgde dat alle functionele wensen custom in het CMS Bolt gebouwd werden, en bouwde vervolgens het prototype tot een volledig functionele website. Omdat op 1 januari 2018 de nieuwe wet 'Beperkte gemeenschap van goederen' in ging was dat een goed moment om dit deel live te zetten.

Drupal of Bolt?

De redactie was vanaf dag één betrokken bij de ontwikkeling van de website. Niet alleen bij de keuze voor het bureau, maar ook de keuze voor het CMS lag grotendeels bij de mensen die er dagelijks mee aan de slag moesten. We merkten dat de samenwerking met de redactie in zo'n vroeg stadium alleen maar voordelen met zich meebrengt. Hun verwachtingen en workflow konden meegenomen worden in de bouw van de functionaliteit, en ze testten de twee CMS'sen van hun voorkeur: Bolt en Drupal 8. Uiteindelijk kregen we de opdracht de site in Bolt te bouwen vanwege de flexibiliteit en fijne usability.

De redactie koos voor Bolt vanwege de gebruiksvriendelijkheid en uitbreidmogelijkheden

Modulaire website

In de maanden daarna hebben wij een modulair systeem in de website gebouwd waarmee de redactie haar eigen pagina's kon vormgeven. De KNB kan aan de hand van een aantal vastgezette opties eigen widgets aanmaken, en deze afgewisseld met bodytekst in de pagina's zetten. Ook het ontwerp van de landingspagina's ligt dan helemaal aan de kant van de klant. In het kort komt het erop neer dat de webbouwer helemaal niet meer nodig is voor het maken van een nieuwe subsite. De flexibiliteit van Bolt wordt zo optimaal benut.

Een overzicht van alle opties in het grid

^ De redactie kan zelf de plaatsing van teksten en widgets op de pagina's bepalen, waardoor ontelbare mogelijkheden voor de layout ontstaan.

Testen, feedback en verbetering

Tijdens de bouw zijn er diverse onderdelen herontworpen omdat dit beter in de nieuwe opzet of bij de content paste. Zo gingen content en vormgeving hand in hand. Er werd constant geëvalueerd of de vormgeving en de functionaliteit voldeed aan de boodschap die overgebracht moest worden. Was dit niet zo, dan ging het onderdeel terug naar de tekentafel en werd er een betere versie van geïmplementeerd.

In de website zit ook een feedbacktool gebouwd waarmee bezoekers hun mening over de inhoud van de site kunnen achterlaten. Dit levert de redactie ook veel inzichten op van het gedrag van bezoekers op de website, en hun verwachtingen op de pagina's.

Een voorbeeld van de feedbacktool op de website

^ Per pagina kan de bezoeker aangeven of de inhoud voldeed aan wat ze daar verwachtten

Samen verder!

Eind juni 2018 is de nieuwe notaris.nl gelanceerd.  De komende maanden pakken we met het team nog een aantal delen van de website aan die nog niet aan bod gekomen zijn. In de tussentijd kan je natuurlijk de site helemaal doornemen voor alle informatie op het vlak van de werkzaamheden van de notaris. Ga naar Notaris.nl

Wat wij gedaan hebben:

Two Kings bouwde de website en de maatwerk functionaliteit in Bolt

Dit project is opgeleverd in juni 2018.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

notaris.nl