TenderNed

Elk jaar koopt de Nederlandse overheid voor ruim 73 miljard euro in bij meer dan 70.000 leveranciers. Dit gaat via een aanbestedingsplatform genaamd TenderNed. Een flinke en zeker belangrijke applicatie met een openbare voorkant en een zich achter een login bevindende achterkant. De voorkant, het gedeelte met de publieke informatie en de zoekmachine voor het vinden van aanbestedingen, moest op de schop. Deze voldeed niet aan de huidige standaarden en wensen binnen de organisatie.

2018-01/tenderned

De opdracht gingen we aan samen met Eend: een van de bedrijven in ons netwerk waar wij vaak (en graag) mee samenwerken. Eend staat voor duidelijke, gebruikersgecentreerde user interfaces; het internet 'menselijk' maken. Eend nam het ontwerp onder handen, Two Kings de vertaling daarvan en realisatie naar een werkende Drupal 8 website. DICTU maakte het aanbestedingen zoekgedeelte.

Drupal 8

Tenderned.nl werd in 2017 de eerste Drupal 8 website voor een klant bij Two Kings. We hadden uiteraard al ervaring opgedaan met het CMS, maar bij eerdere projecten leek Drupal 8 ons nog niet gebruiksklaar. Dat was met de functionaliteiten benodigd binnen de TenderNed website anders. Het ontwikkelen van de Angular applicatie voor het zoeken binnen aanbestedingen gebeurde apart door een team bij de DICTU in Assen. Wij maakten wel de front-end voor zowel deze applicatie en de website. En uiteraard dienden deze te voldoen aan Eisen voor Digitale Toegankelijkheid (de nieuwe Webrichtlijnen).

Eén front-end basis

Zodoende zetten wij na het ontwerptraject een projectomgeving op waarbij we uit één repository konden werken. Deze zou dan qua HTML, CSS en JavaScript de basis zijn voor zowel de website (het Drupal 8 theme) als de zoekapplicatie in Angular. Op deze manier maakten we voor de toekomstige toetsing van de website èn de app één te toetsen front-end. Het team van DICTU kon met deze basis hun Angular applicatie daar 'omheen' bouwen. Dit bracht uiteraard veel coördinatie en communicatie met zich mee binnen een dusdanig groot multidisciplinair team van meerdere partijen, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn!: een moderne, toegankelijke website die weer jaren mee kan!

Wat wij gedaan hebben:

Vertaling van ontwerp naar een toegankelijke front-end, Drupal 8 theme, toegankelijkheid

Dit project is opgeleverd in november 2017.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.tenderned.nl