Wat wij doen

We zijn, vanuit ons kantoor in Den Haag, actief als full-service internetbureau. Dit betekent dat wij naast websites op basis van bijvoorbeeld Drupal of Bolt, ook online database toepassingen, content management oplossingen en andere client-server applicaties op maat realiseren.
Maar het betekent ook dat we met onze jaren ervaring meedenken met je concept of idee, en je in een gedegen voortraject kunnen helpen dat te transformeren tot een volwaardig eindproduct.

Wat wij doen

Websites

Wij hebben als bedrijf bijna 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van websites en applicaties. Zowel vanuit concept fase vanaf het begin als implementatie-partner samen met ontwerpbureau's. Het liefst doen we het hele traject met jullie van begin tot eind, om zo tot een zo goed mogelijk passend resultaat te komen. En natuurlijk omdat we graag een langdurige relatie opbouwen met onze klanten.

Webdesign, visueel ontwerp

Wij ontwerpen je website 'from scratch', of op basis van je bestaande huisstijl. Omdat wij de technische mogelijkheden kennen, kunnen we meteen rekening houden met het gebruik op mobiel of tablet en het ontwerp tot in detail uitwerken. Onze ontwerpers hebben naast praktijkervaring als webdesigner een afgeronde grafische opleiding, zodat ze alle facetten van visueel ontwerpen en webdesign kennen. Het draait uiteindelijk om de plaatjes, dus kijk eens in ons portfolio.

We werken graag vanaf het begin mee, om zo een goede basis te leggen voor het eindresultaat: een strakke, gave website waar je bezoekers blij van worden

Wireframen en UX design

Een goede website vereist over het algemeen een goed voortraject. Je wilt naast je eigen doelen ook (juist) die van je bezoekers weten en in kaart brengen, om zo efficient mogelijk je informatie te delen. In een voortraject kunnen we samen met je onderzoeken wat de beste manier is om de content in je website te structureren. Waarom wil je een website? Wat is je doelgroep? Wat zijn de logische plekken voor de informatie? Hoe realiseer je een hogere conversie en op welke manier kan je je bezoekers het beste van dienst zijn? We maken een functioneel ontwerp en/of wireframes om je website een goede solide basis mee te geven.
Daarnaast hebben we een uitstekende partner gevonden in bureau Eend, experts in 'internet menselijk maken'.

Toegankelijke Overheidswebsites

Voor overheids websites is het belangrijk om te voldoen aan de Eisen voor Digitale Toegankelijkheid. Zo blijft alle informatie beschikbaar voor iedereen, en zeker voor mensen met een beperking. Daarnaast is het beter voor je website, omdat deze expliciet aan bepaalde internationale standaarden dient te voldoen. Een strakkere, beter toegankelijke website scoort beter bij zoekmachines, eindgebruikers en dus ook bij de eigenaar. Voor Overheids websites die aan de Rijkshuisstijl dienen te voldoen, maken we gebruik van de nieuwe responsive Rijksoverheid huisstijl. Op basis daarvan kunnen we relatief snel een toegankelijke Rijksoverheid website opzetten; en dan het liefst in Drupal of Bolt. We hebben al aardig wat Webrichtlijnen gecertificeerde websites gebouwd, en wij bouwen sowieso altijd met toegankelijkheid en WCAG in ons achterhoofd.

Semantische code, toegankelijke vormgeving en gedrag; we bouwen altijd met usabillity & WCAG in ons achterhoofd. Dat is ambachtelijk webdevelopment

Drupal, Bolt, mobile first en responsive

Mobile first, Responsive Web Design

Wij bouwen graag mobile first, dat houdt in dat we beginnen met je website zo optimaal mogelijk te maken voor het kleinste scherm, meestal een smartphone. Tegenwoordig is daar niet meer aan te ontkomen. Het meeste verkeer komt over het algemeen van mobiele apparaten en daarnaast rekenen zoekmachines je er tegenwoordig op af als je website niet responsive is opgezet. Onze websites passen zich aan aan je browserscherm op basis van responsive web design. Naast het technische deel, namelijk het bouwen van de responsive website, houden we hier ook al rekening mee in de wireframe- en vormgevingsfases. Zo kunnen we van te voren helemaal uitdenken hoe de informatie op elk schermformaat gepresenteerd wordt en heb je een solide website die jaren mee kan.

Drupal

Drupal logo

Drupal is een CMS dat zich goed leent voor grotere websites: een site met meerdere subsites (in één backend), in meerdere talen of met een omvangrijke groep redacteuren. Door onze jarenlange ervaring met het bouwen van dit soort Drupal websites kunnen we je gedegen advies geven hoe we dit het beste kunnen opzetten voor jouw website. We hebben Drupal specialisten in dienst met ervaring bij multinationals tot Overheid.

We ontwikkelen volgens de Drupal coding standaarden en kunnen indien nodig custom modules bouwen voor tal van functionaliteiten. Bekijk bijvoorbeeld ons werk voor Groenlinks (en haar ruim 300 afdelingswebsites) of van de Nederlandse Transplantatiestichting waar we al sinds 2012 voor werken.

Bolt content management

Bolt logo

Wij dragen vanaf het ontstaan actief bij aan de ontwikkeling van het Open source CMS Bolt. De Bolt community bestaat inmiddels uit een honderdtal ontwikkelaars over de hele wereld en groeit gestaag. Bolt is uitstekend in te zetten om flexibele websites op te zetten en is specifiek gebouwd om gebruiksvriendelijk te zijn voor webredacteuren.

Omdat wij het systeem van binnen en buiten kennen, kunnen wij er vrijwel alles in bouwen. En bestaat het nog niet, dan bouwen we custom voor jouw site een nieuwe feature.

Meer weten? Bekijk de Bolt website of neem een kijkje in ons portfolio voor mooie Bolt websites