Just Peace The Hague

Op de valreep voor de zomer '22 kwam bij ons een verzoek binnen van The Hague Humanity Hub: of wij de Just Peace website konden verbouwen. Natuurlijk konden we dat. Waren we toevallig ook geïnteresseerd in een lange termijn samenwerking? Niets liever dan dat! Eén maar: het moest wel eind van de zomer af zijn, voor de Just Peace Month.

Wat wél kan: creatief meedenken

Zomer betekent beperkte bezetting hier. Alle vakanties waren allang geboekt, en aan “alle verloven intrekken” doen we niet. Maar we zijn niet bang voor een uitdaging en houden van creatief meedenken. In dit geval kon het wel als we het project gefaseerd gingen aanpakken, met als voorwaarde dat hun team zeker in de eerste weken volledig beschikbaar zou zijn om alle mogelijke informatie aan te leveren en vragen te beantwoorden. Anders werd het zo goed als zeker een mission impossible.

Wat is Just Peace?

Laten we beginnen met de achtergrond. Voor buitenlandse bezoekers staat Den Haag allang synoniem voor alles wat met Internationaal recht te maken heeft. Een bezoek aan het Vredespaleis is voor hen bijvoorbeeld een absolute must. Maar vraag je aan de inwoners wat typisch Haags is, dan zeggen ze misschien ADO, rockstad, de grootste markt van Europa, Stad achter de Duinen of Haagse Harry, maar niet “Internationale Stad van Recht en Vrede”. Nogal een verschil.

Daarvoor is Just Peace in het leven geroepen. Het is een samenwerking van The Hague Humanity Hub en de gemeente Den Haag, met als doel de bewoners van “onze” stad er bewuster van te maken dat dit is waarmee Den Haag internationaal op de kaart staat. Daar mogen wij best een beetje trotser op zijn.

Concreet: wat moet er op de site?

Just Peace brengt een gevarieerd programma, in samenwerking met tal van organisaties die in Den Haag werken aan een vreedzamere en rechtvaardigere wereld. Dat kan van alles zijn: films, debat, maar ook een vredesmars, een wedstrijd speech schrijven en veel meer. Dat is niet alleen gedurende de Just Peace Month, al ligt daar wel een zwaartepunt qua hoeveelheid activiteiten.

De vraag is dus wat er per se in de MVP moest komen te staan. Allereerst de missie en de afzender; het moest meteen duidelijk zijn voor de bezoeker wat Just Peace is. Daarnaast konden we niet zonder activiteitenoverzicht én de bijbehorende organisatoren. En dat zijn er heel veel: juist vanwege de bijzondere positie op het gebied van internationaal recht heeft een heel leger aan organisaties en NGO’s Den Haag als hoofdkwartier gekozen.

Fris “feel good” ontwerp

Er was gelukkig al een huisstijl, gemaakt door een ontwerper die we ook al kenden, dus we wisten dat alle elementen in ieder geval op een werkbare manier aangeleverd zouden krijgen. Dat scheelt behoorlijk wat tijd. Natuurlijk kan je altijd een ontwerp maken, ook binnen een dag. Maar juist bij instellingen die met ziel en zaligheid ergens mee bezig zijn, is het extra belangrijk dat iedereen zich kan identificeren met de gekozen uitstraling. Dus moet je daar de tijd voor nemen, en indien nodig je workflow anders indelen. Onze ideale lijn is eerst ontwerp en dan bouwen, maar dat is geen heilig moeten. Als je daarin flexibel kan zijn, kan je de klant beter bedienen. Dat is net het stapje extra dat wij graag zetten: je hoeft niet genoegen te nemen met minder.

Informatie vergaren en vooruit denken

Natuurlijk kan je quick en dirty dingen neerzetten als je onder tijdsdruk staat en het later uitgebreid of deels opnieuw doen. Dat werkt ook. Maar wij vinden dat eerlijk gezegd weggegooid geld. Vooral omdat het de bedoeling was dat de site een tijd mee zou kunnen en in fase 2 uitgebreid zou worden.

Liever in één keer goed

We hebben het al vaker gezegd: als je basis goed in elkaar zit kan je daar een hele tijd mee vooruit. Wij hebben er bewust voor gekozen – mede vanwege de overlap die we hierboven noemden – om relatief veel tijd steken in de inventarisatie van het gehele pakket aan wensen, dus ook voor de langere termijn. Vandaar het verzoek aan het team van Just Peace/Humanity Hub om beschikbaar te zijn.

Fase 1 is inmiddels opgeleverd. Nu de tijdsdruk eraf is kunnen we zorgvuldig gaan bijschaven, nieuwe functionaliteiten maken en uitbreiden zonder ons druk te maken of het wel binnen de opzet past.

Full service: Handen uit de mouwen

We zijn niet bang om onze handen vuil te maken. Het is niet ons werk om aan de wifi te prutsen, maar als het nodig is dan duiken we gewoon de meterkast in. In dit geval ging de oude site van Just Peace offline. Niet erg handig zo vlak voor je grote event, vooral omdat de nieuwe site echt pas bij aanvang van de Just Peace maand af zou zijn.

Alles wat de klant had was een dump met code en data. Hoewel we normaal gesproken niet met WordPress werken, hebben we een server geregeld, een basis WordPress site geïnstalleerd en die opgetuigd met de data. Dat is wat wij onder full service verstaan: het was voor ons maar een paar uur extra werk, voor de klant was het onbetaalbaar.

"Working with the Two Kings team is a great experience: they are flexible, experts in their field, and also genuinely lovely people!"
Just Peace The Hague

Het is ook de reden waarom wij onze klanten een totaalpakket aanbieden: hosting, onderhoud, doorontwikkeling. De klant hoeft alleen maar ons te bellen als er iets mis is, en wij regelen het. Ook als dat een ticket aanmaken bij de hostingprovider is.

Wat maakt dit project nou zo leuk?

  • Het is weer een Haagse klant. Wij zijn Haags, we voelen ons Haags, en zeker als je zo intensief met elkaar samenwerkt is het fijn als je gewoon op de fiets kan stappen en 15 minuten later met elkaar in overleg kan.
  • Het is weer een klant met een missie. We zeiden het al bij Vrijopnaam: niets fijner dan samen met bevlogen mensen aan iets moois werken.
  • Lange termijn/strategisch meedenken: wij zijn hier niet alleen uitvoerder à la “u vraagt wij draaien”, maar meedenkend uitvoerder. Advies, lange termijn planning, zelfs budgettair meedenken, we kunnen al onze ervaring hierin kwijt. Of zoals Humanity Hub het zelf omschreef in de aanvraag: “wij zijn op zoek naar een partner”. Laat dat nou precies zijn wat wij graag voor onze klanten willen zijn.

Dus hallo nieuwe partner, en welkom bij de club. Dat we nog lang samen mooie dingen mogen bouwen!

Ons werk voor Just Peace:

  • Ontwerp
  • Bouw website
  • Advies
  • Hosting

Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

Nieuwsgierig naar de site? Neem een kijkje bij Just Peace The Hague!

Ook op zoek naar een partner in plaats van een uitvoerder?

Heb jij ook behoefte aan een kritisch meedenkende “partner” die meer doet dan alleen bouwen wat jij vraagt? Maak een afspraak!

Laten we een afspraak maken